Консервант Е220: застосування та токсичність

Дата: 2020-10-17

Крім шкоди від пестицидів, ще однією небезпекою є обробка продукції консервантами. Фрукти і овочі можуть зберігатися дуже довго, транпортіруются на великі відстані. Логічно, що при цьому зберегти вид свіжозірваного і не згнити неможливо без сторонніх втручання.

В таких випадках використовується і штучний харчової консервант Е220 ( діоксид сірки) . Це газ з досить відштовхуючим запахом сірководню.

Основне призначення E220:

Як наслідок, привізні фрукти, наприклад яблука, можуть без зіпсованих зберігатися чи не цілий рік !!! . Натуральні місцеві фрукти і овочі так довго полежати не зможуть і поступово почнуть псуватися. Але! ті, що оброблені, хоч і полежать довше, зате відразу після закінчення терміну дії хімічних речовин дуже швидко втратять вигляд і зіпсуються, найчастіше в супроводі з досить дивними запахами.

 Оброблені сухофрукти Е220

Діоксид сірки має досить високим ступенем токсичності.

  1. Якщо він потрапляє на слизові, то може спровокувати нежить, охриплість і першіння, стан задухи, кашель і блювоту.

  2. При сильному отруєнні спостерігаються втрата орієнтації в просторі і проблеми з промовою.

  3. Крім руйнування вітамінів в плодах, він руйнує важливі вітаміни В1 і В12 в організмі людини

  4. Крім усього іншого, діоксид сірки загрязненяет атмосферу (" кислотні "дощі).

Основна група ризику:

* алергіки,

* астматики,

* люди з захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Кілька великих медцентрів Канади і США, а також ВООЗ визначили Е220 як один з 10 провідних світових алергенів .

Про тому, що плоди були оброблені сірчистим газом, можна зрозуміти по зовнішньому вигляду - вони мають занадто блискучу і яскраву поверхню.

 Обробка діоксидом сірки

 Е220 обробка

Знизити ймовірність отруєнь подібними продуктами можна наступним чином:

Великі виробники говорять про те, що дотримуючись допустимі норми використання хімічних речовин, ризиків для здоров'я споживача немає. Але де взяти гарантії, що ці вимоги соблюд аются? Тому людям потрібно свідомо обирати на користь якісних натуральних продуктів.