Фунгіциди - токсичність і захист від них

Дата: 2020-10-17

Одна з основних проблем при вирощуванні овочів і фруктів - це хвороби, які в рази скорочують можливий урожай.

Грибкові захворювання (такі як фітофтороз і парша) - здатні за 10 днів знищити від 30 до 80 % врожаю, тому більшість АГРО-компаній для захисту від них використовують вкрай токсичні препарати - фунгіциди. і покривають ними як до формування плоду так і після.

Основними масштабними небезпечними захворюваннями рослин, які викликають мікроскопічні гриби і бактерії, є фітофтороз і парша . В основному вони вражають пасльонові культури (картопля, томати), плодові дерева (яблуні, груші, вишні, абрикоси) і чагарники (агрус, смородина), чим значно знижують урожай.

Парша яблукФітофтороз

 

 Фитофтороз і фунгіциди  Фунгіциди проти фітофторозу

 

Для знищення цих грибків і бактерій використовуються токсичні хімічні препарати фунгіциди .

 Фунгіцид - один з найбільш небезпечних і найбільш часто використовуваних видів пестицидів , з яким не зрівняються по дешевизні, швидкості та ефективності інші методи боротьби з шкідниками.

Борючись з одним, хімікати накопичуються в тканинах рослин, зернових культур і плодах. Чим довше дію отрути в грунті, тим більша ймовірність потрапляння шкідливих речей з їжею до людини.

Фунгіцид токсичний , і як будь-який пестицид у великій кількості стає причиною важких захворювань :

● рак

● хвороба Альцгеймера

● синдром гіперактивності у дітей

● збої в роботі нервової системи

● порушення обміну речовин

● уповільнення клітинного метаболізму

● накопичуючись в кишечнику людини, повільно отруюють весь організм.

 Фитофтороз і парша

(На фото - Фітофтороз томатів)

Таким чином вся цінність овочів і фруктів, як джерела вітамінів, мінералів , клітковини, найчастіше витісняється тією небезпекою, яка полягає в застосуванні фунгіцидів при їх вирощуванні.

Щоб мінімізувати потрапляння пестицидів в організм, необхідно:

  1. очищення від шкірки з можливою незворушне плівкою з отруйних речовин,
  2. миття овочів і фруктів в проточній гарячій і холодній воді,
  3. нетривала замочування плодів в чистій холодній воді перед вживанням,
  4. зелень можна потримати в міцному сольовому розчині 30 хвилин і сполоснути чистою водою,
  5. обробка плодів окропом для позбавлення від воску,
  6. термообробка (коли варимо, смажимо, запікаємо, то способствуемразложенію шкідливих речовин)

Пестициди (в тому числі і фунгіциди) - один з методів збільшення прибутковості у агрокорпорацій. Те, що люди хочуть і готові купувати цілий рік фрукти, ягоди, овочі"красиві" з вигляду, і створює передумови до використання пестицидів

Але все ж в наших руках змінити ситуацію. Для цього: